Ons zorgaanbod
Zorgaanbod
Wilskracht-Noordhorn kent het volgende zorgaanbod:
Beschermd Wonen op locatie Langestraat te Noordhorn.
Beschermd wonen betekent dat je veilig woont en begeleiding krijgt, op een moment dat het je zelf allemaal even niet meer lukt. Onze begeleiding helpt je met het structureren van uw dag, het leren onderhouden of opzetten van een huishouden en vergroten van jouw dagelijkse activering en zelfredzaamheid. Bij Beschermd wonen wordt begeleiding geboden en worden geen behandelingen uitgevoerd. Deze worden door andere zorgverlenende instanties verzorgd.
Thuis Plus op maximaal 15 min afstand van Noordhorn.
De juiste hulp altijd dichtbij. Een eigen woning, ondersteuning aan huis en altijd begeleiders bereikbaar? Met deze dienst zorgen wij ervoor dat onze cliënten in eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Of, is er juist de wens om zelfstandig te gaan wonen, maar is intensieve hulp daarbij nodig. Ook dan staan we graag naast onze cliënten. Deze vorm van beschermd wonen kan zowel via WMO PGB als via WLZ PBG aangeboden worden. Bij een reeds bestaande indicatie of een toezegging hiervan, kan de zorg binnen 5 werkdagen door ons opgestart worden, of zoveel eerder in overleg.
Bieden van ambulante begeleiding in de Gemeente Westerkwartier, of desgewenst daarbuiten (in overleg).
De cliënten worden aangemeld op verzoek van verwijzers (Gemeenten, huisarts, WIJ teams, bewindvoerders, zorgmentoren, FACT teams en soms zelf client zelf). We bieden altijd hulpverlening op maat, ongeacht het aantal uren. Na akkoord van betrokken instanties starten we altijd gelijk met onze begeleiding, de administratieve en financiële afwikkeling kost veel tijd. Deze tijd is kostbaar en kan ervoor zorgen dat een client wellicht alsnog afziet van hulp of dat de problematiek verergert. In overleg is het mogelijk om deze vorm van begeleiding binnen 24 uur op te starten.
In samenwerking met Coöperatie Dichtbij kan de ambulante begeleiding ook ingezet worden vanuit een forensische indicatie.
Jeugdhulpverlening (Basis)
Basisbegeleiding is gericht op het vergroten/ontwikkelen van de zelfredzaamheid van de jeugdige en zijn/haar systeem;
- Activeren en aanbrengen dagstructuur.
- Stabiliseren (op orde brengen) of handhaven van de situatie.
- Oefenen en inslijpen/toepassen van (praktische vaardigheden) in het dagelijks leven door herhaling.
- Ondersteunen van de jeugdige en zijn/haar systeem bij het regelen/overnemen van dagelijks/praktische bezigheden (financiën, dagstructuur, zelfstandig wonen, participatie, sociale contacten, gezondheid/persoonlijke verzorging e.d.
De begeleiding is met name bedoeld om een positieve verandering tot stand te helpen brengen: te ondersteunen bij het vinden van het hanteerbaar krijgen van gedrag, zodat de jeugdige weer mee kan doen en er weer bij kan horen. Voor wie? Jeugdigen (inclusief gezin) met beperkt regieverlies die redelijk voorspelbare beperkingen ondervinden in het zelfstandig functioneren.